گلیسیرین

گلیسیرین (glycerin)

  •    نام شیمیایی : گلیسیرین
  •   نام‌های دیگر محصول : گلیسرول، پروپان تری ال، Glycerol
  •   شکل و حالت فیزیکی : مایعی بی رنگ، شفاف و ویسکوز

گلیسیرین چیست؟

ترکیب شیمیایی گلیسیرین (گلیسرول) – Glycerol – یک ترکیب آلی است که در ساختار مولکولی آن، تعداد 3 عامل الکلی وجود دارد. این ترکیب در گروه ترکیبات “پلی اُل های ساده” طبقه بندی شده است. ترکیب شیمیایی Glycerol، مایعی شفاف و بدون بو می باشد و ویسکوزیته تقریباً قابل توجه است. گلیسیرین یک ترکیب شیمیایی با مزه ای شیرین بوده و یک ترکیب غیر سمی محسوب می شود. سایر کاربرد ها و ویژگی های شیمیایی و فیزیکی این ترکیب آلی را به صورت زیر معرفی می کنیم:

  •  نام ترکیب: گلیسرول Glycerol – گلیسیرین
  •  فرمول مولکولی: C3H8O3
  •  نام های متداول: پروپان تری اُل / 1و2و3-تری هیدروکسی پروپان / 1و2و3-پروپان تری اُل
  •  شماره CAS: 56-81-5
  •  جرم مولی: 094/92 گرم بر مول
  •  دانسیته: 261/1 گرم بر سانتی متر مکعب
  •  محلول در آب

کاربرد گلیسیرین

سه گروه عاملی الکلی در سه موقعیت مختلف در ساختار گلیسرول وجود دارند و همین عوامل باعث ایجاد کاربردهای متنوع از این ترکیب شده است. این ماده شیمیایی، غیر فرار بوده و قادر است رطوبت آب را جذب کند. نمونه ای از موارد استفاده از گلیسیرین، تهیه صابون های دارویی و درمانی می باشد. سایر موارد کاربرد گلیسرول را می توان به صورت زیر فهرست نمود:

  •  صنایع غذایی، دارویی، پزشکی -ئکاربردهای صنعتی و تحقیقات آزمایشگاهی
  •  استفاده از گلیسیرین به عنوان ماده شیرین کننده و یا حلال در صنایع غذایی و نوشیدنی ها
  •  کاربرد گلیسرول در ساخت داروها
  •  ساخت محصولات مراقبت از پوست و مو
  •  تولید محصولات آرایشی و بهداشتی
  •  تولید انواع کرم ها و نرم کننده های پوست
  •  تهیه شربت های ضد سرفه
  •  تهیه خمیر دندان و دهان شویه ها
  •  استفاده از گلیسیرین برای تهیه صابون های گلیسیرینه
  •  کاربرد گلیسیرین به عنوان ماده اولیه برای تولید نیتروگلیسیرین

موارد ایمنی مربوط به گلیسیرین

ترکیب شیمیایی گلیسیرین، خطرناک نیست و خاصیت اشتعال پذیری ندارد. در صورت تماس چشم یا پوست دست با این ماده، باید به مدت ۱۵ دقیقه محل تماس را با آب سرد شستشو دهید. در صورتی که بخارات پراکنده شده ناشی از گلیسرول توسط فرد استنشاق گردد، این امکان وجود دارد که در شرایط حاد، تنفس کردن دشوار شود؛ در این حالت دقت داشته باشید که به سرعت، فرد را در معرض هوای تازه قرار دهید.

مخازن مخصوص نگهداری گلیسرول باید درب بسته بوده و در انبارهای خشک و خنک، مجهز به تهویه مناسب نگهداری گردد. مخازن یا بشکه ها باید به دور از منابع تولید حرارت و گرما یا هر گونه رطوبت اضافه قرار داده شوند.

بازار گلیسیرین

ترکیب گلیسرول از واکنش های هیدرولیز، صابونی شدن یا انتقال ترانس استریفیکاسیون ترکیبات تری گلیسرید، تولید می شود. میزان تولید سالانه ترکیب گلیسرول در کشور آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی چیزی حدود 950000 تن می باشد. نمونه ای از برترین کشورهای وارد کننده و صادرکننده این ترکیب به صورت زیر معرفی می شوند:


1- صادرکنندگان گلیسرول: مالزی/ اندونزی/ آلمان/ هلند/ بلژیک

2- برترین کشورهای وارد کننده گلیسیرین: چین/ هلند/ آمریکا/ آلمان/ انگلستان

برای اطلاع از قیمت و خرید گلیسیرین با ما تماس بگیرید.