بوتیل گلایکول استات

بوتیل گلیکول استات (butyl glycol acetate)

  •    نام شیمیایی:                بوتیل گلیکول استات
  •    نام‌های دیگر محصول:    Butyl Glycol Acetate
  •    شکل و حالت فیزیکی:   مایع بی‌رنگ

بوتیل گلیکول استات چیست؟

بوتیل گلیکول استات (Butyl Glycol Acetate) مایعی شفاف و بیرنگ است که دارای بوی مطبوع میوه است. این ماده دارای نقطه جوش بالا و فراریت کم است. بوتیل گلیکول استات قابلیت حل‌شوندگی در طیف وسیعی از حلال‌ها مانند الکل‌ها، کتون‌ها، آلدهید‌ها، گلیکول و گلیکول اترها را داراست. با اینحال تنها با درصد محدودی قابلیت حل‌شوندگی در آب را دارد. بوتیل گلیکول استات دارای هر دو گروه پیوند استری و اتری است بنابراین در واکنش‌ها خواصی مشابه هر دو گروه از خود نشان می‌دهد.

این ماده به دلیل توانایی عالی در حل‌شوندگی و دارا بودن بوی مطبوع کاربردهای فراوان دارد. از موارد کاربرد بوتیل گلیکول استات استفاده از آن به عنوان بهبوددهنده پوشش‌دهنده‌هایی است که می‌بایست در دمای ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد پخته شوند. بوتیل گلایکول استات به عنوان روان‌کننده در لاک‌ها و رنگ‌ها برای سهولت در رنگ‌آمیزی استفاده می‌شود. این ماده به عنوان حلال برای رنگ‌آمیزی چوب و پولیش کردن مبلمان، جوهرهای نقاشی و انواع صنایع شیمیایی پایین‌دستی استفاده می‌شود. کاربرد بوتیل گلیکول استات در طیف وسیعی از صنایع مانند بتونه‌ها، چسب‌ها، واکس چرم، صابون مایع، لوازم آرایشی و رنگ‌آمیزی پارچه‌ها قابل مشاهده است.

خطرات بوتیل گلیکول استات

بوتیل گلایکول استات باید در محفظه‌های بسته در محل خشک، خنک و دارای تهویه مناسب نگهداری شود. همچنین از خطرات بوتیل گلیکول استات قابلیت اشتعال آن است. بنابراین این ماده باید دور از تابش نور مستقیم خورشید، حرارت و مواد ناسازگار مانند مواد اکسیدکننده قرار بگیرد.

با اینکه از خطرات بوتیل گلیکول استات موارد قابل توجهی در دست نیست اما تماس مستقیم با پوست با استنشاق آن امکان ایجاد مضراتی را دارد. استنشاق این ماده ممکن است موجب سردرد، سرگیجه و تهوع شود.

بازار بوتیل گلیکول استات

به دلیل کاربرد بوتیل گلیکول استات در طیف وسیعی از صنایع پایین دستی مهم مانند لوازم آرایش، رنگ، چسب، رزین، پلاستیک و منسوجات تقاضا برای این ماده شیمیایی بسیار زیاد است. کشورهای چین، آلمان و آمریکا در رتبه بالاترین خرید بوتیل گلیکول استات در سراسر دنیا قرار دارند. بیشترین افزایش قیمت بوتیل گلیکول استات ناشی از رشد مصرف لاک، لوازم آرایشی و رنگ در جهان است.